Tuntikuvaukset

 

Astangan mysoretunti

Perinteinen astangajoogan avustettu mysoreharjoitus. Tunneille voivat osallistua kaiken tasoiset joogit, jotka ovat käyneet vähintään astangan alkeiskurssin. Tunnilla kukin tekee omaan tahtiin oman mittaisensa harjoituksen jaksamisensa, tuntemustensa ja edistyneisyytensä mukaan. Ohjaaja avustaa yksitellen fyysisesti linjaamalla, avustamalla ja syventämällä asanoita, sekä sanallisesti neuvomalla. Yhteinen aloitus. Harjoitus loppuu loppurentoutukseen, kun oma harjoitus on tehty.

Ohjattu astangajooga

Astangan mysoretunnista poiketen, et tarvitse olla käynyt astangan alkeiskurssia osallistuaksesi tälle tunnille. Astangajooga on liikunnallista ja fyysistä joogaa, jossa pyritään voiman ja notkeuden tasapainoon. Lisäksi hengityksen tahtiin tehtävät liikkeet puhdistavat sekä tasapainottavat kehoa ja mieltä. Ohjattu astangajooga on sanallisesti ohjattu tunti, jossa tehdään yhdessä astangajoogan seisomasarja sekä loppuliikkeitä. Ohjauksessa pyritään tarjoamaan harjoitukseen variaatioita, jotta tunnille voivat osallistua kaiken tasoiset joogit.

Yin jooga

Lempeä ja helppo yin-jooga soveltuu hyvin kaikille eikä aikaisempaa joogakokemusta tarvita. Tunnilla pysähdytään oman kehon äärelle sitä kuunnellen ja harjoitellen irti päästämistä ja antautumista. Tunnilla tehdään lempeitä, pitkäkestoisia venyttäviä asentoja, joiden avulla hellitetään lihastyöstä ja avataan kehoa syvemmältä. Harjoitus päätetään loppurentoutukseen. Rauhallisen harjoituksen avulla voimme rauhoittaa hermostoamme ja siten tasapainottaa mieltä ja laskeutua siihen sisäiseen rauhan tilaan, joka meiltä jokaiselta löytyy syvältä sisältämme.

Yin Tonics

Yin Tonics -tunnit ovat kiinalaiseen lääketieteeseen vahvasti pohjaavia hoidollisia yin-joogatunteja. Opetan Yin Tonicsin kolmea eri sarjaa. Qi -sarjan tavoite on lisätä ja vahvistaa qi:tä tehostamalla kehon kykyä prosessoida qi:tä. Sarja lisää elinvoimaa ja jaksamista. Palautuminen -sarja tähtää palautumiseen qi:n virtauksen parantumisen kautta. Sarja auttaa stressin hallinnassa, kehon rauhoittamisessa sekä kivun hallinnassa. Ruoansulatus -sarja auttaa suolistoa ja sisäelimiä toteuttamaan tehtäviään optimaalisesti. Ruoansulatusprosessi on kriittinen osa qi:n tuotantoa ja sillä on vaikutuksia yleiseen energiatasoon.

Lempeä jooga

Lempeä jooga on palauttavaa, tasapainottavaa ja avaavaa. Lempeä jooga sopii aivan kaikille oman kehon ja mielen huoltamisesta kiinnostuneille. Tunti on yhdistelmä miellyttävää ja kuulostelevaa virtaavaa liikettä sekä asentoihin hetkeksi lepäämään jäämistä. Tietoinen hengitys sekä joogan hengitysharjoitukset (pranayama) ovat mukana tunnilla. Tunnelma on meditatiivinen, rentouttava ja rauhoittava.


Työpajat

Opetan erilaisia työpajoja, joissa voit perehtyä viikkotunteja syvällisemmin joogan ja kehomieli-yhteyden mahdollisuuksiin.

Psykofyysisen fysioterapian työpajat

Fysioterapiatyöpajoissa voimme työstää mm. seuraavia teemoja kuten kivun hallinta sekä keholliset keinot itsesäätelyn ja palautumisen mahdollistajina. Nämä työpajat sopivat kaikille aiheista kiinnostuneille.

Hengitystyöpajat

Hengitystyöpajoissa tutustumme joogan hengitysharjoituksiin ja niiden käyttöön itsesäätelyn tukena. Hengitystyöpajoissa ei useinkaan liikuta vaan istutaan mukavasti tuettuna joko joogatyynyjen päällä tai vaikkapa tuolilla. Hengitystyöpajat sopivat kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Acrojoogakurssit

Acrojoogassa on pohjimmiltaan kyse kommunikaatiosta, yhteistyöstä ja hauskanpidosta. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta. Acrojoogan alkeiskurssilla opetellaan acrojoogan perusteita turvallisen ja hauskan harjoittelun mahdollistamiseksi.

Terapeuttinen acrojooga on pehmeä ja lempeä tapa tutustua acrojoogan maailmaan. Tällä kurssilla opetellaan liikesarja, jossa yhdessä toisen auttamana ja tukemana voit rentoutua.

Teeseremoniat

Kiinalaisessa teeseremoniassa teestä nautitaan kaikilla aisteilla. Tuoksut, värit, maut, teen lämpö auttavat keskittymään ja rauhoittumaan. Teeseremonian rituaalit auttavat meitä näkemään pienten asioiden ihmeet. Vieraat istuvat lattialla hyödyntäen erilaisia tyynyjä ja jakkaroita. Välillä voi tarvittaessa nousta käymään wc:ssä tai venytellä. Käytän yleisimmin seremoniassa pu'er -teetä, joka on kotoisin teepensaan syntyseudulta, Lounais-Kiinan Yunnanin maakunnan länsi- ja eteläosista. Parhaimmillaan teeseremonia voi olla voimakas kehomeditaatiokokemus.