Anni Lankinen, joogaopettaja RYT500

Koulutukseltani olen joogaopettaja ja fysioterapeutti. Fysioterapeutin työssäni teen psykofyysistä fysioterapiaa. Psykofyysisen fysioterapian perustana on psykofyysinen eli ihmisen kokonaisvaltaisuutta korostava ihmiskäsitys. Keskeistä on ymmärrys siitä, että keho ja mieli muodostavat kokonaisuuden ja ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään. Kehon tuntemukset vaikuttavat mieleen, toisaalta tunteet ja ajatukset heijastuvat liikkumiseen ja kokemukseen omasta kehosta. Näitä samoja teemoja voi työstää myös joogan keinoin. .

Joogamatkani alkoi vuonna 2007 hathajoogan kautta astangaan ja yiniin. Joogaopettajaopinnot ovat laajentaneet osaamisen myös flow-joogaan. Acrojooga täydentää astangan dynaamisuutta ja yinin kehon äärelle pysähtymistä yhdistäen yhteistyön, luottamuksen ja yhdessä onnistumisen jooga-asanoihin. Joogassa minua kiehtoo asanaharjoituksen eli fyysisen harjoituksen ja filosofian lisäksi erityisesti hengitysharjoitukset eli pranayama. Hengityksellä on niin valtava voima!

Joogaopettajaksi (RYT200) valmistuin toukokuussa 2018 Villa Mandalasta Mia Jokinivan opein. Heinäkuussa 2019 jatkoin opintoja (RYT300) Thaimaassa yhdysvaltalaisten Briohny Smythin ja Shane Iida-Kleinin sekä australialaisten Honza ja Claudine Lafondin johdolla. Yin joogan opintoja olen tehnyt elokuussa 2021 Villa Mandalassa 50 tunnin verran (Yin Tonics). Olen Yoga Alliencen rekisteröimä RYT500-joogaopettaja.

Astangaopettajiani vuosien varrella ovat olleet Hanne Sydänmaa, Carita Ahonen, Anne Nuotio, Magnus Appelberg ja Sami Mälkiä.

Kosketus on ehdottomasti yksi tärkeimmistä asioista minulle joogaopettajana. Ohjata suuntaa, auttaa aktivoinnissa, tarjota tukea, mahdollistaa rentoutumista ja rauhoittumista. Käsien kautta energiaa siirtyy molempiin suuntiin. Myös minä saan vaikka olen antaja.

Fysioterapiakoulutukseni vuoksi kehon kunnioittaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi leimaavat omaa harjoitustani sekä joogan ohjaamistani ja opettamistani. Jokainen keho on erilainen; liikkuvuus, voima, kunto, energiataso, kokemukset ja mieltymykset. Vahvuuteni joogaopettajana on eri variaatioiden ja modifikaatioiden löytäminen jokaiselle niin, että harjoitus edelleen vie eteenpäin.